Ballina / TEKNOLOGJI / Kjo bateri mund të mbushë telefonin për 5 sekonda
bateria 5 sekonda

Kjo bateri mund të mbushë telefonin për 5 sekonda

Një grup nga Universiteti Cornell ka ndërtuar baterinë 3D, e cila mund të mbushë telefonin tuaj për vetëm pesë sekonda.

Grupi ka ridizajnuar baterinë standarde, e cila në vend të katodës dhe anodës, ka komponentë në strukturën 3D. Ajo është bërë nga mijëra pore të nanoshkallës e mbushur me elemente të domosdoshme për ruajtjen e energjisë dhe bartjen e saj.

Ulrich Wiesner, profesor i inxhinierisë, tha se kjo bateri është një revolucion i vërtetë.

“Me fjalë tjera, ju mund të keni qaje në energji për një kohë shumë më të shkurtër se sa bëhet zakonisht kur keni arkitekturë të baterisë konvencionale”, tha ai.

Grupi është ende duke punuar në teknikën e kësaj baterie, por ka aplikuar për mbrojtje të patentës mbi konceptin e punës.

@Fluidi

Provo po ashtu

ja kush mund ta lexojë fjalëkalimin tuaj në Facebook

Ja kush mund ta lexojë fjalëkalimin tuaj në Facebook

Facebook ka njoftuar qindra miliona përdorues se fjalëkalimet e tyre janë ruajtur në bazën e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.