Kirk Douglas e feston ditëlindjen e 100-të

Aktori i njohur amerikan, Kirk Douglas, sot e feston ditëlindjen e tij të 100-të.

Ai ka debutuar në film në vitin 1946, ndërsa gjatë karrierës së tij të gjatë dhe të suksesshme, ka luajuar role të rëndësisahme në 80 filma. Rolet e tij më të njohura janë ato të Spartakut, pastaj të piktorit, Vincent van Gogh, legjendës perëndimore, Doc Holliday, e të tjera.

Në mes të muajit nëntor të këtio viti, Kongresi Botëror Hebre e nderoi me çmimin për punën e tij për kulturën hebreje.

Por, çmimin e mori i biri i tij, Michael Douglas, poashtu aktor i njohur i filmit, duke theksuar se “kjo është një dhuratë e hershme e ditëlindjes” për babain e tij.

Aktualisht, Michael Douglas ka deklaruar se babai i tij është “absolutisht shumë mirë” dhe se “është krenar” për të, pasi ishte rritur si person i varfër nga prindërit imigrantë ruso-hebre, dhe ka arritur aq shumë në jetë.

Kirk Douglas ishte tri herë i nomunuar për çmimin më të lartë në film, por asnjëherë nuk arriti ta fitoj çmimin Oscar.

Megjithatë në vitin 1996 atij iu dha Oscari special për të arriturat jetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.