fbpx
protesta e studenteve

KIPRED: Arrestimi i studentëve – akt jodemokratik

Sot, në kohën kur po zhvillohej protesta e studentëve të Universitetit të Prishtinës, me përkrahje edhe të shoqërisë civile, Policia e Kosovës ka arrestuar edhe disa pjesëtar të shoqërisë civile.

Në mesin e të arrestuarve është edhe Ilir Deda, drejtor ekzekutiv në Institutin KIPRED, i cili sipas KIPRED-it  ishte në përpjekje për të qetësuar masën.

Policia ka arrestuar Deda në kohën kur po provonte të bisedonte me policinë për të qetësuar protestën.
“Arrestimi i studentëve dhe pjesëtarëve të shoqërisë civile është akt jodemokratik dhe cenon lirinë e asociimit, si një e drejtë e garantuar me Kushtetutë” vlerëson KIPRED.

Organizatat përkrahëse:

Instituti për Kërkime dhe Zhvillime të Politikave, KIPRED

Rrjeti i Grupit të Grave të Kosovës, RrGGK

Syri i Vizionit

Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile, KCSF

Iniciativa për Progres, INPO

Grupi për Studime Juridike dhe Politike, GSJP

Instituti për Studime të Avancuara, GAP

Instituti Demokraci për Zhvillim, D4D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.