Kinë: Zbulohet oqeani nën shkretëtirë #video

Bota shkencore e Kinës pohon se ka ‘zbuluar një oqean në shkretëtirën Таklamakan në veriperëndim të Kinës”!

Sipas Business insider, oqeani është zbuluar rastësisht dhe në momentin kur një grup shkencëtarësh po matnin sasinë e karbon dyoksidit (CO2) në shkretëtirë.

“Në këtë lokacion gazi po bie me shpejtësi marramendëse dhe një gjë e tillë në shumicën e rasteve ndodhë kur në vende të tilla ka oqeane nëntokësore’, kanë deklarua për BI shkencëtarët.

“Kurrë gjatë historisë njerëzve nuk u ka shkuar mendja se nën zall gjendet kaq shumë ujë. Ku oqean eshte më i madh se oqeanet tjera”, ka thënë profesori Li Jan nga Instituti kinez i Ekologjisë e Gjeografisë, i cili ka udhëhequr projektin. /infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.