Ballina / KURIOZITETE / Kinë: Pema 1.400 vjeçare, e njohur si ‘fierlis’
pemë 1.400 vjeçare, e cila ndryshe njihet dhe si ‘fierlis’.

Kinë: Pema 1.400 vjeçare, e njohur si ‘fierlis’

Në qytetin Xi, në provincën Shaanxi të Kinës, ekziston një pemë 1.400 vjeçare, e cila ndryshe njihet dhe si ‘fierlis’.

Kjo pemë tashmë është kthyer në një atraksion turistik, me turistë që interesohen çdoherë e më shumë për të.

Kjo, pasi gjethet e thara që kanë rënë nga degët e saj, kanë krijuar një “tapet të artë”.

Njerëz nga mbarë Kina, po shkojnë të shohin këtë pemë, që besohet të jetë mbjellë gjatë Dinastisë Tang. Dinastia ka sunduar nga viti 618 deri më 907.

@Fluidi

Provo po ashtu

garojnë miliarderët

Për çka garojnë këta tre miliarderë

Sektori shumë ngarkuar i hapësirës pritet të vlejë 1 miliard dollarë deri me 2040. Miliarderët Elon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.