Ballina / Galeria / Kinë, parku përrallor me 3 000 monolite guri (VIDEO)
avatar

Kinë, parku përrallor me 3 000 monolite guri (VIDEO)

Parku kombëtar Zhangjijaj në Kinë është pylli më unik në botë dhe pjesë trashëgimisë botërore UNESKO që nga viti 1992.

Vetëm disa qindra milje larg Shangait të zhurmshëm ngrihen në qiell 3 000 shtylla guri të cilat në majë janë të mbuluara me gjelbërim duke krijuar kështu një pyll përrallor.

Secila nga këto monolite të pabesueshme paraqet fragment të një historie të gjatë. Format e pyllit mahnitës u krijuan përgjatë viteve me ndryshimin e kushteve klimatike dhe erozionit fizik. 98 për qind e parkut është e mbuluar me vegjetacion.

Peizazhi panoramik ka inspiruar shumë krijime madje pikërisht këtu janë filmuar edhe disa skena të filmit të njohur global “Avatar”.

@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.