Ballina / Biznes / Karrierë / Kinë: Krijohet në det të hapur , zona kombëtare tregtare “off-shore”
KINA KRIJON ZONËN EKONOMIKE NË "DET TË HAPUR"

Kinë: Krijohet në det të hapur , zona kombëtare tregtare “off-shore”

Një zonë kombëtare tregtare “off-shore” do të krijohet në provincën Hainan të Kinës Jugore.

Zona që do t’u lejojë kompanive të investojnë pa dhënë shpjegime mbi të ardhurat e tyre, është një vend i favorshëm gjeografik dhe me një sistem të gjerë të transportit. Hainan u miratua të ishte një zonë e lirë ekonomike edhe në vitin 1992 dhe filloi të funksiononte një vit më vonë, transmeton oranews.

Zona e re në “det të hapur” do të promovojë politikat e lehtësimit të investimeve në fusha të tilla si tregtia, financimi dhe zgjidhja e monedhës vendase.

Për të lehtësuar më tej tregtinë ndërkombëtare, një shërbim “me një dritare” do të zbatohet në portin Yangpu. Koha e kontrolleve të portit do të reduktohet ndjeshëm për të përmbushur standardet ndërkombëtare.

Hainan ka burime të pasura të naftës dhe gazit natyror, si dhe gomë, kripë deti, rërë kuarci, hekur, dhe mineral titan. Autoritetet planifikojnë të zhvillojnë transportin ndërkombëtar duke lehtësuar kuotat e eksportit të naftës.

Rrugët e tregtisë së jashtme do të hapen nga Yangpu në Azinë Juglindore.

Provo po ashtu

Kosovarët duhet të punojnë rreth 3 muaj për një iPhone

Shqiptarëve të Kosovës ju nevojiten 338 orë pune për të blerë një iphone xs, duke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.