Ballina / Galeria / Kina ndërton qytetin pyjor
kine - qyteti pyjor

Kina ndërton qytetin pyjor

Kina ka filluar ndërtimin e qytetit të parë pyjor në botë. Arkitekti italian Stefano Boeri ka qenë arkitekti i këtij dizajni të pabesueshëm, qëllimi i të cilit është lufta kundër ndotjes. Për ta bërë këtë, “Qyteti i parë pyjor” i botës do të mbulohet kudo me bimësi.

Ai do të përbëhet nga pothuajse 1 milion bimë me më shumë se 100 specie të ndryshme dhe 40,000 pemë që do të thithin pothuajse 10,000 tonë dioksid karboni dhe 57 ton ndotje.

dhe do të prodhojnë Përafërsisht 900 ton oksigjen në vit.

Përveç kësaj, kalimtarët dhe turistët do të përballën me një pamje që lë pa frymë.

Ndërtesat, natyrisht, do të përfshijë më shumë se vetëm bimë. Kullat shtatlartë do të mbajë zyra, një muze, një shkollë arkitekturë të gjelbër dhe kafene. Dhe në kullën e dytë do të ndërtohet në hotel i gjelbër.

kina

@Fluidi

Provo po ashtu

mrrekullia e tete e botes unesco

A është kjo mrekullia e 8-të e botës

Të vendosura në ishullin më të madh të Filipineve brezaret e orizit të Banaut merren …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.