Ballina / LIFESTYLE / Fun / Këto truke ju ndihmojnë të bëheni më të mençur

Këto truke ju ndihmojnë të bëheni më të mençur

Aktivitetet jo të zakonshme të trurit e ndihmojnë atë që të zhvillohet e të punojë më shpejt.

E ndihmojnë që të zhvillojë reflekset dhe shpejtësinë e të menduarit.

1- Lani dhëmbët me dorën tjetër – ndryshimet e tilla bëjnë që të dyja pjesët e trurit të rrinë aktive gjatë gjithë kohës.

2- Lahuni me sytë e mbyllur – do të zhvilloni reflekstet dhe aftësitë për të njohur rrethin jashtë perspektivës së syrit iluzionist.

3- Ndryshoni rendin e aktiviteteve të mëngjesit – ndihmon që të mbani mend më gjatë.

4- Ndryshoni vendet në tavolinën e ngrënies – që të largoheni nga monotonia dhe që truri juaj të rri aktiv.

5- Provoni t’u sfidoni shqisën e nuhatjes – mbamendja e erërave stimulon aftësinë për të mbajtur mend më gjatë.

6- Nxirreni kokën jashtë makinës gjatë vozitjes – aktivizon pjesët e trurit që vënë rregull.

7- Luaji me monedha e kusure – ndihmon në krijimin e ritmit më të mirë.

8- Luani lojëra si sudoku, “10 gjëra” etj.

9- Përfshihuni në biseda politike – iu ndihmon që të zhvilloni aftësi komunikimi.

@Fluidi

Provo po ashtu

shtetet me te vogla ne bote

Ja cilat janë 10 shtetet me të vogla në botë

Por, disa vende janë aq të vegjël saqë qytetet brenda kombeve të tjera janë gjigantë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.