Me këtë avion nga Londra në NY mbërrini për 20 minuta

Sipas projektuesit Charles Bombardier, në një të ardhme jo të largët, udhëtimi nga Londra në New York do të zgjasë vetëm 20 minuta.

Bombardier pretendon se avioni që ai ka projektuar, i quajtur Antipode, do të jetë 10 herë më i shpejtë se sa Concorde.

Ai mund të mbajë deri në 10 persona e duke përdorur motorë raketash për to ngjitur në 12 km dhe të përshkruajë sipas Charles Bombardier në më pak se 90 minuta, aq sa edhe një ndeshje futbolli.

Sipas tij motori supersonik do të bënte që ky lloj avioni të udhëtonte me shpejtësi Mach 24, e cila është 21 herë më tepër se sa shpejtësia e dritës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!