Këta do të jenë 10 qytetet më të mëdha në botë deri në 2030-ën, asnjë nga ta në Evropë e SHBA

Popullsia njerëzore po rritet me një ritëm alarmues, deri në vitin 2050 do të jenë afër 10 miliardë njerëz në tokë, raporton business insider.

Sot qyteti i Tokios është më i populluari në botë, me 38 milionë njerëz vendas.

Derisa rritja e popullatës në Evropë dhe SHBA ka stagnuar, numri i njerëzve që jetojnë në Lindjen e Mesme, Azi e Afrikë po rritet shumë.

Deri në 2030-ën, këta do të jetë 10 qytetet më të mëdhenj në botë, sipas Kombeve të Bashkuara.

10- Qyteti i Meksikës, Meksikë – 23.9 milionë njerëz

9-Lagos, Nigeri – 24.2 milionë njerëz

8-Kajro, Egjipt – 24.5 milionë njerëz

7-Karachi, Pakistan – 24.8 milionë njerëz

6-Dhaka, Bangladesh – 27.4 milionë njerëz

5-Pekin, Kinë – 27.7 milionë njerëz

4-Mumbai, Indi – 27.8 milionë njerëz

3-Shangai, Kinë – 30.8 milionë njerëz

2-Delhi, Indi – 36.1 milionë njerëz

1-Tokio, Japoni – 37.2 milionë njerëz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.