Ballina / KOSOVA / Këta janë hapat deri te liberalizimi i vizave për Kosovën
prishtina

Këta janë hapat deri te liberalizimi i vizave për Kosovën

Kosovës i kanë mbetur edhe disa hapa deri te liberalizimi i vizave.

Instituti EPIK ka publikuar sot hapat e mbetur deri te liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës vendime këto që duhet të merren nga Institucionet e Bashkimit Evropian.

Sipas EPIK, Kosovës i kanë mbetur edhe gjashtë hapa të institucioneve të BE-së, në vendimmarrjen për liberalizimin e vizave.

1. Përfundimi i negociatave dhe dakordimi mbi një marrëveshje të përkohshme joformale për plotësim ndryshimin e Rregullores 539/2001

2. Votimi për plotësim ndryshimin e Rregullores 539/2001 në LIBE (Parlament) dhe aprovimi në COREPER (Këshill)

3. Votimi për plotësim-ndryshimin e Rregullores 539/2001 në seancë plenare të Parlamentit Evropian

4. Votimi për plotësim ndryshimin e Rregullores 539/2001 nga Këshilli i BE-së
5. Ceremonia e nënshkrimit nga Këshilli dhe Parlamenti

6. Hyrja në fuqi e Rregullores 539/2001 dhe lëvizja e lirë e qytetarëve të Kosovës (20 ditë pas publikimit në gazetë zyrtare

Provo po ashtu

zgjedhjet

Zyrtarizohet koalicioni parazgjedhor AAK – PSD

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj dhe ai i Partisë Social Demokrate, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.