Ballina / LIFESTYLE / Këshilla për të jetuar 10 vjet më gjatë
jeta vrapimi

Këshilla për të jetuar 10 vjet më gjatë

Nëse je i interesuar për të jetuar më gjatë, mbase për 10 vjet më gjatë do të duhet të përmbahesh në pesë këshilla për jetë.

Kështu kanë konstatuar hulumtuesit amerikanë, pasi kanë analizuar se si ndikohet jetëgjatësia nga zgjedhja që bëjnë njerëzit.

Kjo mund të arrihet duke ngrënë ushqim të shëndetshëm, duke bërë ushtrime të rregullta, duke u kujdesur për peshën e trupit, duke mos pirë tepër alkool dhe duke mos pirë duhan.

Hulumtuesit pranë Harvard School of Public Health në SHBA kanë analizuar të dhënat e 34 vjetëve, për 78865 gra, si dhe të dhënat e 27 vjetëve për 44354 burra. Në të njëjtën kohë janë bërë edhe dy studime tjera të pavarura, që nuk kanë qenë të lidhura me studimin e lartëpërmendur “Nurses´Health Study respektive Health Professionals Follow-up Study”.

Provo po ashtu

Ja 4 arsyet përse një njeri narcist nuk është i aftë të mbajë një lidhje serioze

Narcizmi është një çrregullim personaliteti që i bën njerëzit të mendojnë se janë superior ndaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.