Këshilla për plagë, djegie e lëndime

Produktet shtëpiake që ju ndihmojnë të shëroheni pa pasur nevojë për vizita mjekësore.

Askush nuk dëshiron të vizitoj mjekun pas një lëndimi apo plage në trup. Fatmirësisht nuk keni nevojë për gjëra të avancuara, mjafton të përdorni produktet që keni në shtëpi, raporton “Bright Side”.

Nëse keni të qara ne lëkurë, aloe vera ndihmon shumë në përmirësimin e gjendjes. Aloe vera aplikohet në lëkurë duke e hequr pjesën e jashtme të sajë dhe më pas të aplikohet tek plaga, mjafton vetëm një pjesë e vogël nga gjethet e saj.

Në vend të peroksidin të hidrogjenit përdorni ujë të kripur. Peroksidi i hidrogjenit ndihmon në përmirësimin e gjendjes tuaj por nëse përdorni ujë të kripur ju ndihmon edhe në eliminim e baktereve të shkaktuara na mënyra se si jeni plagosur.

Mjaltë për pagë të hapura. Ndihmon shumë në shërimin e plagës dhe eliminimin e baktereve, ndihmon edhe në sistemin imunitar i cili e mundëson shërimin e plagës më shpejt.

Akull për djegie. Nëse keni djegur gjuhën apo cilëndo pjesë të trupit, akulli ju ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve dhe ndalimin e procesit të djegies së qelizave.

Kuba akulli (por me kujdes). Ju mund ta aplikoni direkt në lëkurë por duhet të dini se plastika nuk është e mjaftueshme që ta mbrojë lëkuren. Prandaj është ë nevojshme që te vendoset një faculetë që ta mbroj lëkuren nga akulli.

Uthulla e mollës që të ndalojë përhapjen e baktereve. Uthulla e mollës ndihmon në përmirësimin e lëkurës nëse keni prerje apo gërvishtje. Para se ta aplikoni uthullën e mollës në lëkurë ju lutëm pastroni plagën me ujë.

Çaj të pemëve dhe vaj karamele të mentës për të lehtësuar dhimbjen. Të dyja ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve. Qaji i pemëve mund të vendose direkt në plagë kurse vaji i karameles së mentës nuk preferohet të vendoset direkt në plagë sepse mund të shkaktojë rritim të lëkurës.

Sodë buke nëse prekeni nga insektet. Nëse pickoheni nga ndonjë insekt si mushkonjat apo bletët, soda e bukës ndihmon që lëkura të mbrohet nga infeksioni i lëshuar nga insekti.

Hudhër që të ndalojë gjakderdhjen. Ju ndihmon të ndalojë gjakderdhjen, të ju shërojë shpejtë dhe eliminojë dhimbjen.

Kamomil për irritim të lëkurës. Nëse këmbët tuaja janë të irrituara nga këpucët që keni mbathur, kamomila ju ndihmon që të qetësoj gjendjen e lëkurës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.