Këshilla për Facebook Business Page

Facebook është rrjeti social më i vizituar në botë, me mbi një miliard përdorues në desktop dhe celular. Si mbret i rrjeteve sociale, audienca juaj e synuar është pothuajse e garantuar të jetë aty. Përdorni këto këshilla për të ndërtuar, markuar dhe tregtuar biznesin tuaj në Facebook, si dhe për të grumbulluar një vijim të klientëve shumë të angazhuar.

Shkruan: PhD. Canddiate Elmedina Bajgora

Para se të filloni të postoni në Facebook, duhet ca kohë për të hedhur themelet e forta për të ndihmuar që prezenca e markës suaj të vendoset siç duhet, dhe në një pozitë për të bërë përshtypje tifozëve kur ata ju gjejnë, sipas Andrew Macarthy  i cili tregon disa hapa strategjik per Facebook Page në librin 500 Social Media Marketing Tips.

 

Krijoni një faqe në Facebook, dhe jo një profil personal
Kur regjistroheni në Facebook, ju caktohet një afat kohor personal si parazgjedhje.
Afatet personale, nganjëherë referuar si profile, janë krijuar për përdorim individual, jo-komercial. Që biznesi juaj të përfitojë nga gjithçka që duhet të ofrojë marketingu në Facebook, duhet të krijoni një faqe të veçantë në Facebook. Faqet në Facebook duken të ngjashme me afatet personale, por ofrojnë mjete unike për markat si analitika, skedat e personalizuara për të pritur informacione të lidhura me biznesin dhe mjetet e reklamimit. Faqet nuk kërkojnë llogari të ndara në Facebook dhe nuk kanë informacion të veçantë për hyrjen nga Timlines. Ju mund të krijoni një faqe në Facebook në një nga tre mënyrat: duke kërkuar ‘Krijo një faqe’ në shiritin e kërkimit në krye të faqes, duke klikuar butonin ‘Krijo një faqe’ në krye të çdo faqe ekzistuese në Facebook, ose duke duke vizituar https://www.facebook.com/pages/create.

Shënim: Nëse jeni duke përdorur një Timeline Personal për qëllime biznesi, ekziston mundësia që Facebook të gjejë dhe të mbyllë llogarinë tuaj pa asnjë njoftim.

Mbajeni emrin e shkurtër të faqes në Facebook; merrni atë të drejtë herën e parë!
Nëse është e mundur, përpiquni ta mbani emrin e shkurtër të faqes tuaj në Facebook, pasi kjo do t’ju ndihmojë nëse vazhdoni të krijoni reklama në Facebook, ku hapësira e titullit në reklamë (shpesh emri i faqes tuaj) është i kufizuar në vetëm 25 karaktere. Ju mund të ndryshoni emrin e një faqe në Facebook vetëm nëse ka më pak se 200 pëlqime, prandaj sigurohuni që të jeni të lumtur me tuajat herët. Nëse nuk jeni të kënaqur me emrin tuaj të faqes dhe ajo kualifikohet të ndryshohet, shkoni te skedari “Rreth” që ndodhet nën foton e mbulesës së faqes tuaj. Klikoni “Ndrysho” pranë seksionit Emri dhe kurseni. Ndryshimi i emrit të faqes tuaj nuk ndikon në emrin e përdoruesit ose adresën e faqes së faqes (shpjegohet më poshtë).

 

Merrni një adresë të personalizuar në Facebook për faqen tuaj në Facebook
Vendosni një URL të kotësisë për faqen tuaj në Facebook (e disponueshme kur fitoni 25 pëlqime), të emëruar në mënyrë ideale sipas markës tuaj, p.sh. www.facebook.com/yourcompanyname.
Kjo do ta bëjë shumë më të lehtë për ju t’u tregoni njerëzve se si të gjejnë faqen tuaj në Facebook. Mendoni për atë me kujdes, pasi ju do të mund ta ndryshoni këtë URL një herë në të ardhmen (përmes skedës “Rreth”), përndryshe do të duhet të fshini faqen tuaj dhe të filloni përsëri – jo mirë nëse keni ndërtuar një bazë të madhe tifozësh ! Për të arritur pragun me 25 tifozë shpejt, ftoni kontaktet tuaja me e-mail dhe miqtë e tanishëm në Facebook – një bashkësi njerëzish që tashmë kujdesen për ju dhe markën tuaj – të vizitojnë dhe “Like” faqen tuaj, përmes drop-down “Promovimi” menunë në krye të faqes suaj në Facebook.

Plotësoni informacionin e biznesit me saktësi dhe detaje
Plotësoni sa më shumë detaje të biznesit tuaj ‘sa të jetë e mundur në seksionin Rreth faqes tuaj në Facebook, përfshirë adresën, detajet e kontaktit, informacionin e produktit, faqen e internetit (shtoni URL të shumta duke i ndarë ato me presje në kutinë e faqes në internet) dhe lidhje me sociale të tjera profilet. Përpjekja për të populluar këto pjesë e bën Faqen tuaj të dobishme për klientët të cilët mund të shohin të gjithë informacionin tuaj thelbësor në një vend, dhe paqartësia e pasur me fjalë kyçe është gjithashtu e mirë për optimizimin e motorit të kërkimit (SEO), pasi teksti në seksionin tuaj Rreth indeksuar nga Google. Pronari i restorantit dhe Restoranti / Kafeja e zgjedhur si kategoria e faqes tuaj?
Sigurohuni që të përfshini llojet e ushqimeve që ju shërbejnë, dhe gjithashtu të ngarkoni menunë tuaj si PDF për klientët që të shfletojnë, ose nëse jeni në SH.B.A. ose në Kanada, mund të shtoni gjithashtu një menu përmes SinglePlatform.

 

Verifikoni faqen tuaj dhe merrni një shenjë zyrtare kontrolli në foton tuaj të mbuluar
Nëse biznesi juaj ka një adresë të botës reale, Facebook ju lejon të verifikoni faqen tuaj për të zbukuruar foton e saj të mbulesës me një shenjë zyrtare gri të kontrollit – të ngjashme me atë blu të dhënë për të famshëm dhe figura të tjera publike. Për të verifikuar faqen tuaj, vizitoni Cilësimet e faqes tuaj dhe zgjidhni Verifikoni faqen nën menunë e Përgjithshme. Ju do të duhet të konfirmoni statusin e përfaqësuesit të biznesit tuaj përmes një telefonate në një publik numrin e listuar për biznesin tuaj, ose ngarkoni ndryshe një dokument zyrtar, p.sh. faturën e telefonit të biznesit ose shërbimeve, licencën e biznesit, skedarin e taksave të biznesit, etj. Faqet e verifikuara shfaqen më të larta në rezultatet e kërkimit dhe u tregojnë njerëzve me një shikim se ju jeni faqja e markës zyrtare për kompaninë tuaj në Facebook, kështu që ia vlen ta bëni.

 

Krijoni një foto mbresëlënëse të mbuluar dhe shtoni një butonin Call.
Fotografitë e mbulesës së faqes në Facebook janë të shikueshme nga kushdo në Facebook, kështu që përdorni hapësirën për të komunikuar në mënyrë efektive markën ose mesazhin tuaj në një imazh të thjeshtë, me cilësi të lartë. Madhësia ideale është pixel 851 315 pixel – çdo i vogël dhe Facebook automatikisht do të zgjasë imazhin, duke e bërë atë të paqartë. Idetë për fotografitë e kopertinës përfshijnë një imazh të fuqishëm që komunikon kush je dhe çfarë bën, një kolazh i produkteve të tua, duke nxjerrë në pah një ofertë të vazhdueshme, ose duke paraqitur një foto ose rekomandim të paraqitur nga një nga fansat e tu.
Mbajini përdoruesit të angazhuar duke azhurnuar në mënyrë periodike fotografinë tuaj të fotografisë dhe fotografinë e profilit – një herë në muaj është një objektiv i mirë për të synuar, por një ndryshim sezonal është gjithashtu i popullarizuar në mesin e markave.

 

Shtoni butonin CALL për të vepruar.

Në Dhjetor 2014, Facebook njoftoi listën e butonëve të ngurta, të klikueshme të klikimeve që mund të shtohen për të mbuluar foto, duke përfshirë “Book now”, “Contact US, “” Përdorni aplikacionin. E krijuar si një mënyrë për të sjellë objektivin më të rëndësishëm të biznesit tuaj në pararojë të pranisë suaj në Facebook, butonat e thirrjes për veprim mund të lidhen me çdo destinacion në ose jashtë Facebook. Dollar Shave Club përdori një “Regjistrohu “butonin e fotografisë së mbulimit të thirrjes në veprim dhe pa një normë konvertimi 2.5x më të lartë për tre javë në krahasim me përpjekjet e tjera të krahasueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!