memoria, kujtesa, mend

Këshilla për ata që mbajnë mend pak

Çdo njeri mund të përmirësojë kujtesën e të mbajë mend më gjatë, përveç rasteve kur kanë probleme të moshës.

Kujtimet janë blloqet ndërtuese të biografive tona. Ata na trgojnë se cfarë kemi bërë gjatë jetës tonë dhe luajnë rol jetësor për të gjithë. Shumë njerëz shqetësohen për mbingarkesën e informacionit që shkakton rëniet ose humbje të kujtesës.

Ekzistojnë disa mënyra për ta forcuar duke përfshirë aktivitetin fizik dhe përfshirjen e disa ushqimeve në dietë. Revista mjekësore “Medical News Today” ka dhënë 5 mënyra, të cilat janë:

-Duhet të konsumoni avocado, kanella, bishtaja, vaj ulliri, arra dhe peshk.

-Është e rëndësishme të kryeni ushtrime fizike

.-Të flini më shumë.

-Të stërvitni trurin me lojëra inteligjence

-Të meditoni dhe dëgjoni muzikë të lehtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.