samiti g7, franca, spanja, biarritz

Kërcënim terrorist apo kërcënim kibernetik?

Samiti i G7 në Francë me 13 mijë policë, xhandarë dhe prania e 400 zjarrfikësve dhe 13 ekipe të lëvizshme të shërbimit të urgjencës në gatishmëri

Për të garantuar sigurinë e samitit G7 në Biarritz këtë fundjavë janë angazhuar 13,200 policë dhe xhandarë të mbështetur nga forcat ushtarake, tha të martën Ministri i Brendshëm francez, Christophe Castaner. G7, tha ministri, është objekti i mundshëm i “tre kërcënimeve kryesore”, duke filluar me “individë të dhunshëm që nuk i ngatërron me protestuesit paqësorë”, percjelle tch.

Ai gjithashtu iu referua “kërcënimit terrorist” për të cilin “një samit ndërkombëtar mund të jetë një objektiv”, megjithëse vuri në dukje se aktualisht nuk kishte “asnjë paralajmërim të veçantë”.

Më në fund ai përmendi “kërcënimin kibernetik”, duke iu referuar sulmeve të mundshme në internet. Christophe Castaner insistoi në “bashkëpunimin e jashtëzakonshëm”, veçanërisht në fushën e inteligjencës, me Spanjën, e cila do të mobilizojë trupat në anën e saj të kufirit, pa detajuar rëndësinë e saj.

Ministri përmendi praninë e 400 zjarrfikësve dhe 13 ekipe të lëvizshme të shërbimit të urgjencës. Pesë persona, disa prej tyre pjesë e lëvizjes “blloqet e zeza”, sipas një burimi afër hetimit, u arrestuan të hënën për thirrje në rrjetet sociale për të “djegur një vend akomodimi” xhandarësh. Të arrestuarit ishin tre gra dhe dy burra. Katër prej tyre u lanë të lirë të martën.

Samiti do të mbahet nga data 24 deri në 26 gusht. “Ne nuk do të tolerojmë asnjë rrjedhje. Nëse ato ndodhin, ne do të përgjigjemi, “shtoi Ministri Brendshëm francez, Christophe Castaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.