fbpx

Keni dëshirë të punoni ulur këmbëkryq? Ja zgjidhja!

Ulja në këtë mënyrë për një kohë të gjatë shpesh mund t’i lëndoj këmbët tuaja, për shkak të rrjedhës së kufizuar të gjakut.

Por, mos u shqetësoni nëse pëlqeni këtë mënyrë të uljes, pasi ka njerëz që punojnë pa u lodhur për të lehtësuar jetën tonë të përditshme në çdo mënyrë të mundshme! Më në fund, ka një karrige që do të bëjë uljen këmbëkryq shumë më relaksuese dhe më pak të dhimbshme!


Krijimi i zgjuar i njohur si ‘Soul Seat ‘nga kompania amerikane Ikaria Design ofron një dizajn unik!

Ajo përmban një ndarje të lartë dhe një platformë më të ulët, ku mund të palosni ose kryqëzoni këmbët dhe këmbët e karriges për t’u vendosur në dysheme.

Sipas faqes së tyre të internetit, “ata që kanë tendencë të ulen këmbëkryq në vendet e tyre të punës dhe preferojnë të ulen në dysheme në shtëpi”, janë ndër fansat e tyre më të zjarrtë.


Kompania sqaroi se ajo ndihmon për të përmirësuar qëndrimin, pasi “përkul legenin përpara, hap ijët e këmbëve dhe lejon që shtylla kurrizore të rreshtohet në një pozitë të rehatshme, neutrale”.

Shumë argumentuan se do të ishte perfektë nëse do të kishte një pjesë për të mbështetur shpinën dhe pjesë për të vendosur duart, por kompania sqaroi se ishte bërë me qëllim pa to, sepse është krijuar për të “mbështetur uljen e përditshme të trupit tonë të shëndetshëm me gravitet”.

Kompania shton:

“Mobiliet tona lejojnë studentin, punëtorin apo këdo që qëndron para kompjuterit të lëvizë këmbët dhe legenin, ndërsa vëmendja e tyre mbetet e drejtuar te monitori. Ne gjithashtu duam që vendi i punës të jetë aq fleksibël sa shtëpitë tona”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.