Ballina / KRYESORE / KE rekomandon hapjen e negociatave për Shqipërinë
hahn bruksel 2019

KE rekomandon hapjen e negociatave për Shqipërinë

Komisioneri Evropian i Zgjerimit, Johannes Hahn gjatë prezantimit të progres-raporteve në Komitetin e Punëve të Jashtme të Parlamentit Europian u shpreh se Shqipëria ka ndjekur reformat e transformimit rrënjësor të sistemit të drejtësisë.

“Ky është një shembull edhe për vendet e tjera.

Të dyja vendet kanë bërë progrese. Në këtë bazë komisioni rekomandon hapjen e negociatave për të dy vendet. Kushti kryesor është reforma në drejtësi”, tha Hahn.

Sipas tij ekonomia e vendeve të Ballkanit Perëndimor ka ende mungesa thelbësore që duhen adresuar.

“Ka emigracion të lartë dhe ulje të nivelit të lindjeve. Bashkimi Europian mbetet partneri më i madh i Ballkanit Perëndimor, por duhet të marrim parasysh investimet në rritje të Kinës, të cilat shumë shpesh neglizhojnë qëndrueshmërinë socio-ekonomike dhe financiare të vendeve ku investon”, tha Hahn.

Provo po ashtu

dialogu kosove serbi

Dialogu mund të rifillojë gjatë dhjetorit

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq tha në New York pas takimit me sekretarin amerikan të Shtetit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.