Karolinë e Veriut, Ngordhi nga COVID-19 një qen

Qeni i parë që rezultoi pozitiv me koronavirus në Karolinën e Veriut ka humbur jetën.

Qeni që kishtë shfaqur shënja shqetësimi në frymëmarrje, u dërgua në Spitalin Shtetëror Veterinar të NC më 3 gusht.

Ai përfundoi duke iu nënshtruar sëmundjes akute dhe pronari njoftoi stafin në spitalin veterinar që një anëtar i familjes kishte rezultuar më parë poztiv me Covid-19.

Sipas NCDHHS, mostrat nga kafsha u morrën dhe më pas për u dërguan drejt laboratorit për të kuptuar a ishte i infektuar me koronavirusin apo jo.

Familja së bashku me zyrtarët e shëndetit shtetëror dhe Departamendi i KArolinës së Veriut për Bujqësi dhe Shërbime të Konsumatorit u njoftuan menjëherë për rezultatin pozitiv.

“Nuk ka asnjë indikacion akoma nëse qentë mund të trasmetojnë virusin te kafshët e tjera, kështu që nuk ka asnjë justifikim në marrjen e masave kundër kafshëve”- tha Veterineri i Shtetit, Dr Doug Meckes në deklaratën e dhënë për NCDHHS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.