Ballina / Galeria / Karnevalet e lashta evropiane
karneval evropian

Karnevalet e lashta evropiane

Çdo vit në këtë periudhë banorët e dy fshatrave malorë në rajonin bask të Spanjës grumbullohen në një karnaval të veçantë.

Bëhet fjalë për karnavalet më të lashta në Europë që praktikohen ende, ku njerëzit dalin në rrugë me maska të ndryshme dhe këmbora të mëdha, tingulli i të cilave simbolizon largimin e djallit.

Karnavalet mbahen në fshatin Iture dhe Zubieta.

Origjina e këtyre karnavaleve është shumë e hershme dhe gjurmët e tyre shkojnë para pushtimit romak të rajonit./TCH

 

 

@Fluidi

Provo po ashtu

shpella kine

Kjo shpellë është sa 22 fusha futbolli dhe sa 4 piramida të Gizës

Një vizitë në një nga shpellat më të mëdha në botë mund të duket si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.