Kandili më vdekjeprurës se gjallesat tjera

Kandili i detit me emrin ‘Jelly Box’, e cila ndodhet ujërat e Australisë dhe Azisë juglindore, besohet se është gjallesa më vdekjeprurëse për njeriun, madje ai ka vrarë më shumë njerëz në Australi se sa që kanë vrarë së bashku, gjarpërinjtë, peshkaqentë, krokodilët e peshqit e njohur si ‘peshqit prej guri’.

Helmet që kanë këto gjallesa oqeanike e mbysin njeriun brenda tre minutash. Një kandil ka toksine sa mund ti sjellin vdekjen 60 personave njëkohësisht, thonë shkencëtarët e Universitetit Quinsland në Australi.

Madhësia e tij është sa topi i basketbollit, kurse jetëgjatësia vetëm disa muaj. Fijet e helmuese te kandilit arrin gjatësinë deri në tri metra. /infoglobi/v.b.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!