Kalifornia ndalon duhanin në plazhe dhe vende tjera publike

Kalifornia ka ndaluar pirjen e duhanit në plazhe dhe në parqet shtetërore.

Projekt-ligji, i cili u nënshkrua nga Guvernatori Demokratik Gavin Neësom të premten, gjithashtu do të ndalojë hedhjen e cigareve në plazhe.

Shkelësit e ligjit të ri do të përballen me një gjobë prej 25 dollarë.

Në këtë shtet, ishin bërë përpjekje të vazhduara për ta ndaluar këtë  në vitet e kaluara.

Shteti do të shpenzojë afërsisht 2 milion dollarë për sinjalizim përgjatë plazheve publike për të informuar kalifornianët për ligjin e ri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!