Ka vdekur aktori Nuredin Sefedini

Mbrëmë ndërroi jetë aktori dhe regjisori i shquar i skenës shqiptare në Maqedoni, por edhe më gjerë, Sefedin Nuredini.

Sefedin Nuredini ishte nga Kumanova, i diplomuar në Fakultetin e Arteve Dramatike në Shkup, ndërsa hapat e parë në skenë i bëri nga mesi i viteve 70-ta në Teatrin Shqiptar të Shkupit, ku punoi deri në fund të jetës së tij.

Rolin e fundit e realizoi vetëm pak muaj më parë në skenën e po këtij teatri para vetëm disa muajve, si kryepersonazh në dramën “Të gjithë bijtë e mi” të Arthur Milerit.

Sefedin Nuredini interpretoi numër të madh rolesh që do të mbahen mend, si në teatrin amë, ashtu edhe në skena të tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!