fbpx

Ka filluar periudha e zhdukjes së njerëzimit

​Disa shkencëtarë kanë deklaruar se, në planetin Tokë ka filluar periudha e shkatërrimit në masë që kërcënon ekzistencën e njerëzimit.

Në studimin e ri thuhet se “pa pikë dyshimi” njerëzimi ka hyrë në periudhën e shkatërrimit në masë, që llogaritet në mesin e gjashtë periudhave më shkatërrimtare në Tokë, shkruan “Daily Mail”.

Studimi gjithashtu thotë se dritarja për ruajtjen e specieve të kërcënuara nga zhdukja po mbyllet shpejt.

“Studimi tregon pa pikë dyshimi se ne kemi hyrë në periudhën e gjashtë të shkatërrimit në masë”, ka thënë Paul Ehrich, profesor për Studimet e Popullatës në Institutin Stranford Woods për natyrë.

Studimi i ri, i cili është publikuar në revistën “Science Adcances”, tregon se speciet tokësore janë duke u zhdukur 100 herë më shpejtë sesa norma normale mes çdo shkatërrimi në masë.

“Nëse lejohet vazhdimi i këtij problemi, jetës në Tokë do t’i duhen miliona vjet për tu shëruar dhe speciet tokësore do të zhdukeshin shumë herët”, ka thënë Gerardo Ceballos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.