Ballina / BOTA / Juncker shteteve të BE-së: Azili është një e drejtë

Juncker shteteve të BE-së: Azili është një e drejtë

Numri një i Komisionit Evropian, Presidenti Jean-Claude Juncker, ka shpallur planin emergjent sipas të cilit 28 shtetet anëtare të Bashkimit Europian duhet ti strehojnë 160 mijë refugjatë e ikur nga vendet ku ka luftë.

Juncker u shpjegoi eurodeputetëve se “plani përfshin kuota të detyrueshme për numrin e refugjatëve që çdo vend i BE-së duhet t’i pranojë”.

“Nuk do të neutralizojmë Konventën e Gjenevës. Azili është një e drejtë”, i ka përkujtuar ai të pranishmit në Parlamentin evropian.

Mirëpo, ndaj planit të Junckerit kanë reguar përfaqësues të vendeve si Sllovakia, Çekia dhe Hungaria. Qëndrime pro kuotave aktualisht po mban Gjermania.

Provo po ashtu

trump zyrtarizon fushaten 2020

Trump fillon fushatën për zgjedhjet e 2020-ës

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka nisur zyrtarisht fushatën e tij për zgjedhjet e presidenciale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.