Juncker: Rënia e 'Schengenit' nënkupton zhdukjen e Euros

Në rast të shpërbërjes së Schengenit, papunësia do të rritet, thotë Jean Cloud Junker, Presidenti i Komisionit Evropian. Ai poashtu ka paralajmëruar se pasojë e shpërbërjes eventuale do të jetë edhe shuarja e valutës Euro.

“Schengeni është një nga të arriturat më të mëdha të integrimeve europiane. Pa te, pa lirinë e qarkullimit të punëtorëve, pa lirinë e qarkullimit të europianëve, valuta euro nuk ka kuptim” ka thënë Juncker.

Sipas tij ai që ‘vret’ Schengenin’ vret tregun e brendshëm të Bashkimit Europian. Kjo do të afektonte zhvillimin dhe ekonominë, e cila do të shënojë rënie, ndërkohë që papunësia do të rritej. /infoglobi/p

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!