Ballina / Biznes / Karrierë / Ju nuk keni dëgjuar kurrë për të por kjo është kompania më e pasur në botë
Saudi Aramco

Ju nuk keni dëgjuar kurrë për të por kjo është kompania më e pasur në botë

Për kompaninë Saudi Aramco me siguri se nuk keni dëgjuar kurrë, por pikërisht ajo është më e pasura në botë, madje më e pasur edhe se gjigantët Apple dhe Amazon.

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për Saudi Aramco, kompani kjo e naftës e cila vlerësohet në mes dy dhe dhjetë trilionë dollarëve amerikanë.

Po sipas medieve, të hyrat vjetore të kësaj kompanie janë rreth 311 miliardë dollarë, ndërsa fitimi i Amazon është 135,98 miliardë, përderisa i Apple është 156,50 miliardë.

Bëhet e ditur se kompania që ka rreth 65 mijë të punësuar është e dyta për rezerva të naftës, me 260 miliardë barelë dhe nën administrimin e saj gjenden mbi 100 poligone naftë dhe gazi në Arabinë Saudite.

Kjo kompani ka filluar së funksionuari që nga viti 1980 dhe gjendet në pronësi të plotë të qeverisë saudite, ndërsa selia kryesore e saj ndodhet në Dhahran.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

berlini

Gjermania hapi 370 mijë vende pune për të huajt

Gjermania ka mbërritur një nivel rekord punësimi të europiano-lindorëve. Në 50 për qind të vendeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.