Jeta ndryshe e fisit Aghori në Indi

Disa pamje të rralla vijnë së fundmi nga një fis që jeton mes varrezave dhe përdor trupat e të vdekurve si tempuj.

Aghori janë një nga kultet më të frikshëm dhe më intrigues në Indi, anëtarët e të cilëve njihen për kërkimin e pamëshirshëm drejt ‘ndriçimit shpirtëror’.

Fotografi Jan Skwara, nga Pruszkow, Poloni, po udhëtonte në Varanasi, Indi, kur hasi në fisin Aghori dhe dokumentoi ekzistencën e tyre të mistershme, transmeton Shqip.

Një nga imazhet e tij të tmerrshme tregon një burrë me kokën e hedhur prapa dhe duart e ngritura, teksa pi një lëng nga goja e një kafke të vërtetë njerëzore.

Në një tjetër foto shihet një anëtar i fisit i ulur me një kafkë të kuqe të vendosur sipër kokës, teksa fytyrën e ka të mbuluar me një pluhur të bardhë të çuditshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.