Jeff Bezos then rekordin, është më i pasuri i të gjitha kohërave

Jeff Bezos është tani personi më i pasur në botë. Më i pasuri i të gjitha kohërave. Çfarë dini për te?

Ai është themeluesi i korporatës Amazanon. Bezos e kishte filluar karrierën e tij me shitjen e librave online, diku gjatë viteve të 90-ta. Por ai sot shet çdo gjë.

Sipas revistës Bloomberg , Bezos peshon 105.1 miliardë dollarë Këtë pasuri e ka konfirmuar edhe revista prestigjioze amerikane Forbes .

Pjesa dërmuese e pasurisë së Jeff Bezos vjen nga 74 milionë aksionet në Amazon.Ndryshe Bezos është pronar i njërës nga tri gazetat me tirazhin më të madh në SHBA , të përditshmes “The Washington Post”. Ai po ashtu ka themeluar kompaninë e udhëtimit në gjithësi  Blue Origin, dhe synon t’i dërgoj turistët në Kozmos./infoGlobi/v.b.

@InfoGlobi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.