Ballina / Kulturë / A janë zviceranët ata që lexojnë më së shumti ?
libra

A janë zviceranët ata që lexojnë më së shumti ?

Sipas statistikave të fundit federale, zviceranët lexojnë shumë. 80 për qind lexojnë të paktën një libër në vit, kurse një nga tre, lexon një libër në muaj, shkruan “Swissinfo.ch”.

Sipas këtyre statistikave nga Zyra e Statistikave Federale tregon se fjala e shtypur, nuk është aspak e vdekur, përcjell albinfo.ch.

Gjithnjë sipas statistikave, zviceranët më shumë preferojnë të lexojnë libra se sa të lexojnë lajme në internet.

Në nivelin ndërkombëtar, Zvicra është mjaft mirë. Zviceranët lexojnë më shumë se gjermanët (79 %), austriakët (73%), francezët (73%), dhe larg më të mirë se italianët (53%).

Por, Zvicra nuk është në vendin e parë në Evropë. Suedezët lexojnë 90 % ose holandezët 86%. Statistikat janë marrë nga reagimet e 16,500 njerëzve, mbi moshën 15-vjeçare.

@Fluidi

Provo po ashtu

churchil e delevinge

Dashuria sekrete e Churchillit

Kreu i shtetit anglez kishte një marrëdhënie sekrete me Doris Delevingne, halla e madhe e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.