Janë 2-euroshe, por vlejnë 2 mijë!

Tetë janë prerjet e monedhës së euros aktualisht në qarkullim. Të gjitha janë njësoj për nga forma dhe pesha.

Ndryshimi i vetëm qëndron në hapësirën anësore, ku secili vend i unionit ekonomik dhe monetar ka të drejtën të “stampojë” pamjen që dëshiron.

19 vendeve të BE-së, që e kanë adoptuar euron i shtohen dhe katër shtete që mund të “gdhendin” shenjat e veta tek euro për shkak të marrëveshjeve dypalëshe me BE-në: San Marino, Vatikani, Monako dhe Principata e Andorrës.

Aktualisht, në Europë qarkullojnë 184 variante të monedhës së përbashkët. Disa prej të cilave, mund të vlejnë shumë më tepër nga sa mendohet.

Kjo vlen veçanërisht për monedhat 2 euroshe, që janë ndër më të përdorurat.

Sipas “Fooxer Noë” dhe disa ekspertëve, në mesin e tyre ka disa monedha të rralla (si disa prerje të 2004-ës), të prodhuara në sasi tepër të vogla dhe më shumë për koleksionuesit, të cilat mund të vlejnë deri në 2.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.