Ballina / TEKNOLOGJI / Ja si të gjeni çdo gjë që Google di për ju

Ja si të gjeni çdo gjë që Google di për ju

Kur përdorni Google, ju në fakt bëni një marrëveshje. Ju përdorni shërbime si Gmail, Drive, Search, Youtube, dhe Google Map falas.

Në këmbim, ju bini dakort që të shpërndani informacione për veten që Google mund t’i ndajë me reklamues, në mënyrë që reklamat e tyre të jenë më efektive.

Për shembull, linjat ajrore duan të shënjestrojnë njerëz që i pëlqejnë udhëtimet. Firmat e rrobave për fëmijë duan të targetojnë prindër etj.

Google përdorë shumë metoda për të mësuar më shumë rreth jush. Ka shumë gjëra që ju ia tregoni Googles kur hapni një adresë Gmaili apo kur përdorni telefonin tuaj Android.

Kjo përfshin emrin, numrin dhe vendodhjen tuaj. Por, Google gjithashtu sheh çdo gjë që ju bëni në internet, duke zbuluar kështu interesat tuaj nga kërkimet që bëni – çfarë klikoni – nga shërbimet e tij deri te uebfaqet e tjera.

Duke vizituar uebin (të vështirë për t’u gjetur, “Web & App Activity), ju mund të shihni se çfarë di Google për ju. Nëse shkoni te “Ads Settings gjithashtu mund të zbuloni çfarë Google mendon për ju dhe mund të ndryshoni se çfarë i tregon reklamuesve për ju.

Nuk është e thjeshtë të gjeni faqen “Web & App Activity”.

Për këtë duhet të hyni në Google për ta parë. Sapo futeni, shkoni në “https://history.google.com/history/” dhe klikoni “all time”.

@Fluidi

Provo po ashtu

Google search

Këto pyetje mos i shkruani kurrë në Google

Shpesh ndodh që kur na thonë të mos e bëjmë diçka na shtyn më shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.