Ballina / Shëndet & Fitnes / Ja si mund t’i identifikoni simptomat e sulmit në tru
tru_infoglobi

Ja si mund t’i identifikoni simptomat e sulmit në tru

Ndonjëherë simptomat e sulmit të trurit janë të vështira për t’u identifikuar.

Fatkeqësisht, mungesa e vetëdijesimit shkakton tragjedi të ndryshme.

Një viktimë e ndonjë sulmi të trurit mund të pësojë dëmtime të ndryshme të trurit nëse simptomat e sulmit nuk vërehen me kohë.

Megjithatë, doktorët thonë se sulmi i trurit mund të identifikohet përmes tri pyetjeve të thjeshta:

1. Kërkojini individit të buzëqeshë

2. Kërkoni të flas dhe ta thotë një fjali të thjeshtë pa u ngatërruar

3. Kërkojini t’i ngrejë lart dy duart

Nëse ai/ajo ka probleme ta bëjë ndonjërën nga këto detyra, atëherë menjëherë thirrni emergjencën dhe përshkruajani simptomat.

Edhe gjuha mund të shërbejë si shenjë për ta identifikuar: kërkoni personit ta nxjerrë jashtë gjuhën; nëse gjuha duket e “shtrembër”, pra shkon më shumë në njërën anë të gojës sesa në tjetrën, atëherë edhe kjo është indikator i sulmit të zemrës.

 

Provo po ashtu

vaksinimi, fruthi, obsh

OBSH: Ata që udhëtojnë duhet të kujdesen nga fruthi

Rritet numri i të sëmurëve me fruth dhe kjo është një ndër sëmundjet ngjitëse, që …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.