fbpx

Ja si do të jetojnë njerëzit pas 100 vjetësh (FOTO)

Megjithëse civilizimi ditët e sotme ka arritur një shkallë të lartë progresi dhe teknologjie, e ardhmja duket edhe më premtuese. Njerëzit mund të jetojnë në grataçela të ngritura nën ujë, të shpenzojnë më pak kohë në punë dhe të shkojnë me pushime në mars.

Raporti futurist është hartuar nga shkencëtari Dr. Maggie Aderin-Pocock dhe një sërë arkitektësh dhe urbanistësh të tjerë. Raporti thotë që nanotubat e karbonit dhe nanofijet e diamantit, do t’i ndihmojnë inxhinierët të krijojnë megastruktura shumë më të mëdha se qiellgërvishtësit e sotëm.

Teknologjia e printerit 3D do të përsoset dhe secili mund të shkarkojë pjata nga shefat e famshëm të gatimit. Ndërkohë dhomat LED do t’i lejojnë njerëzit të ridekorojnë shtëpinë, muret sipas dëshirës dhe gjendjes së tyre shpirtërore.

foto 1,foto 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.