Ballina / Shkencë / Ja sa lule viziton bleta për ta nxjerrë 1 kg mjaltë
bleta, mjalta

Ja sa lule viziton bleta për ta nxjerrë 1 kg mjaltë

Një bletë e vetme mund të prodhojë pak mjaltë, por është bashkimi që bën fuqinë në këtë rast.

Gjatë dimrit një lule “vizitohet” nga 10 mijë deri në 20 mijë bletë ndërsa me ardhjen e pranverës, numri rritet.

Gjatë stinës së pranverës numri i bletëve shkon në 225 mijë dhe në mesin e verës ky numër bie në 90 mijë.

Përgjatë një viti një koshere bletë mund të prodhojë 20-30 kg mjaltë, madje nëse stina është e mirë dhe zona është e favorshme bletët mund të prodhojnë deri në 40 kg mjaltë në vit, përcjell tch. Në fillim të pranverës, kur kosherja fillon të ripopullohet, mban rreth 30,000 bletë.

Me një llogaritje të përafërt, një koshere bletë duhet të qëndrojë në 2.700.000 lule për të prodhuar 1 kg mjaltë.

Kuptohet se një bletë e vetme nuk mund ta bëjë gjithë këtë punë por këto insekte janë shembulli më i mirë që na jep natyra se puna në kolektiv është gjithmonë e frytshme.

Provo po ashtu

Mrekulli apo fatamorganë? “Papritmas u shfaq një qytet i lashtë në horizont” VIDEO

Pamje interesante është krijuar në Liqenin Hongze në Kinë, e cila krijoi konfuzion si për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.