Ballina / Shkencë / Ja sa do të jetojnë njerëzit sipas Dr. De Grey
shkencetari dhe jeta e njerezve

Ja sa do të jetojnë njerëzit sipas Dr. De Grey

Një shkencëtar beson se avancimi i teknologjisë së shpejti do t’i lejojë njerëzit të kontrollojnë procesin e plakjes, duke na lejuar që të jetojmë deri në 1 mijë vite.

Dr Aubrey De Grey thotë se shanset për të jetuar deri në 1,000 vjeç janë mbi 50%.

Sipas tij nga variantet e cyborgs, vendosja e implanteve nën lëkurë, tek zbërthimi i vetëdijes njerëzore në kod kjo është gara mes teknolojive për të arritur pavdekshmërinë.

Transhumanistët, të njohur ndryshe si “h+”, synojnë të evoluojnë me shpejtësi njerëzimin përmes teknologjive të sofistikuara për të rritur intelektin dhe fiziologjinë njerëzore.

Transhumanistët besojnë se njerëzit do ta transformojmë veten në qenie të ndryshme me aftësi shumë më të zgjeruara nga gjendja jonë aktuale për të merituar etiketimin e “post-njerëzve”.

E në përbërjen e saj kjo lëvizje ka personalitet të njohur përreth botës, përfshirë bashkëthemeluesin e PayPal Peter Thiel, themeluesin e Elon Musk dhe shefin e Google Ray Kurzweil.

Lajmi i keq për këtë teori është se avancimi i kësaj teknologjie kërkon shumë kohë dhe shumë para, të cilat jo gjithmonë janë.

I pyetur nëse rigjenerimi do të jetë zgjedhja, de Grey deklaron se teknika për riparimin në nivel mokular dhe qelizor do të jetë i pamjaftueshëm.

@Fluidi

Provo po ashtu

atmosfera e tokës po rrjedh në hapësirë

Dërgohen organe njerëzore në hapësirë

Mushkëritë, veshkat, palca e kockave dhe kërcirit: një ngarkesë me organe njerëzore në miniaturë përgatitet të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.