Ballina / Galeria / Ja qe sa vite ekzistojnë qentë

Ja qe sa vite ekzistojnë qentë

Një studim i ri tregon se miku më i mirë i njeriut ka ekzistuar për më shumë se 8 mijë vite më parë në Arabinë Saudite.

Arkeologët kanë zbuluar imazhin e një gjuetari që ka vizatuar rreth 13 qen, dy prej të cilave janë të gdhendura në gur ranor të lashtë.

1_infoglobi

Zbulimi u bë në shkretëtirat arabike dhe mendohet të jetë piktura më e vjetër në botë. Deri tani, dëshmia më e hershme vjen nga një pikturë egjiptiane, e cila daton rreth 5.500 vite para.

2_infoglobi

Studimi i arkeologëve tregon rreth 7 mijë imazhe të kafshëve dhe njerëzve, 349 prej të cilave janë të zbuluara në Shuwaymis dhe Jubbah.

Imazhet kanë një kuptim simbolik që ka të bëjë me lidhjen e fortë mes kafshëve dhe njerëzve, e cila vazhdon edhe sot.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.