fbpx

Ja pse buqeta e nuses në dasmë është e rëndësishme

Traditat që duhet të zbatohen për një dasmë si veshja e vellos apo të mos e shohësh nusen me fustanin e bardhë dihen. Buqeta e lules është ajo që nuk duhet të mungojë kurrë në raste të tilla pasi ka një domethënie shumë të madhe.

Jemi mësuar të dëgjojmë se vajzat beqare duhet të prekin nusen që të kenë të njëjtin fat dhe të martohen së shpejti. Por, për të shmangur stresin që të japin të gjithë duke të prekur, u krijua hedhja e buqetës me lule në pragun e shtëpisë, e cila do ti sjellë fat vajzës që do e marrë e para.

Buqeta me lule është në fakt dhurata e fundit që i dhuron bashkëshorti si beqar dhe duhet të ketë patjetër lule të bardha e portokalli që sjellin dashuri e mirësi në të ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.