Ballina / KOSOVA / Ja kur përfundon viti shkollor
masht

Ja kur përfundon viti shkollor

Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë ka vendosur që të mos e përfillë vendimin e SBASHK-ut për vazhdimin e procesit mësimor.

MASHT ka vendosur që procesi mësimor të vazhdojë deri më 28 qershor.

Në të njëjtin vendim thuhet se ky proces mësimor për klasat e nënta përfundon më 13 të këtij muaji.

“Sipas vendimit të MASHT-it me nr. 28/01B me dt. 26.02.2019 procesi edukativo-arsimor për vitin shkollor 2018-19: për klasët e IX- përfundon me dt. 13. 06.2019 kurse për klasëtr e I-VIII përfundon me dt.28.06.2019”, thuhet në vendimin e MASHT-it.

Ndryshe, SBASHK ka kundërshtuar mbajtjen e vazhdimit të procesit mësimor deri më 28 qershor pasi, siç shprehen udhëheqësit e kësaj sindikate ditët e humbura gjatë grevës nuk mund të kompensohen sipas ligjeve në fuqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.