fbpx

Ja gabimet më të shpeshta rreth flokëve

Sipas një hulumtimi të bërë në MSN, janë publikuar disa nga gabimet më të shpeshta që bëjmë rreth flokëve.

  1. Larja e shpeshtë

Të gjithë ne mendojmë që larja e shpeshtë e flokëve do të na bën ato më të pastra dhe më me volum. Përdorimi i përditshëm i shamponëve për flokë i bën ato të humbin yndyren e nevojshme

Këshillë: Lagni vetëm rrënjët e flokëve dhe thani më pas ato me tharëse flokësh.

  1. Ndërro vendin

Shtrëngimi i flokëve, apo lidhja e tyre gjithmonë në vendin e njëjtë shakton rënje të flokëve në po atë vendin ku keni pasur kapsen.

Këshillë:Përpiquni të ju ikni lidhëseve dhe kapseve të flokëve. Eventualisht nga 2cm çdo javë.

3.Krehja e flokëve

Dihet që flokët më lehtë krihen në ujë, mirëpo, krehja e tyre që nga rrënjët e deri tek majet shkakton këputje të flokëve.

Këshillë: Së pari mundohuni ti zgjidhni flokët  e lidhuar (posaqërisht nëse keni flokë të dredhura ), e më pas krihni në tërësi.

  1. Tharja e flokëve

Flokët shumë të lagura është vërtetë problem të iu ipet stili i dëshiruar. Mirëpo jo vetëm që shkakton problem tek stilizimi i tyre, mirëpo, nxehtësia e tharëses së flokëve iu shkakton atyre tëmtime dhe dobësim të flokut.

Këshillë: Para se të aplikoni nxehtësinë e tharëses në flokë, thani së paari për 5 minuta flokët, e më pas lejoni flokëve që të thahen në ‘vete’ për 5 minuta të tjerë para se të fillosh stilizimin me tharëse.

  1. Brusha e flokëve.

Nëse përdoret bushë e gabuar  e flokëve, jo vetëm që do të ju dëmtoj stilin e flokëve, mirëpo, ka edhe gjasa që do të ju ‘mbetet’ në flokë.

Këshillë: Mos harroni që sa më shumë flokë aq më i madhë duhet të jetë diametri i brushës së flokëve. Për ti dhënë volum flokëve përdorni brushat e rrumbullakëta(për fenirim).