Ja fotoja e parë e Tokës nga orbita e Hënës (me video)

Kjo është fotografia e parë e planetit Tokë. Ajo është realizuar me 23 gusht 1966 nga orbita e Hënës, pohojnë në NASA.

Raportohet se fotografia është realizuar nga arbitri lunar i NASA-s dhe është përcjellur më pas në stacionin e saj afër Madridit.

Arkivisti në NASA, Nancy Evans thotë se “fotografitë e para të Tokës janë përdorur si pikë e referencës për aterimin e njerëzve në Hënë, në kuadër të misionit Apollo”. Por sic shihet pas shfrytëzimit të tyre ato pamje sikur janë harruar.

Videoja më poshtë shpalon pamjet e ‘aterimit’ të astronautit Neil Amstrong në Hënë, zbritje kjo shekullore që u realizua si pjesë e misionit Apollo të NASA-s./infoGLOBI/