fbpx
shtetet me te vogla ne bote

Ja cilat janë 10 shtetet me të vogla në botë

Por, disa vende janë aq të vegjël saqë qytetet brenda kombeve të tjera janë gjigantë krahasuar me to.

Ka shumë vende në botë me një sipërfaqe më të vogël se 400 kilometra katrorë dhe gjenden kryesisht në Evropë, Karaibe dhe Paqësor.

10 vendet më të vegjël në botë mbulojnë një sipërfaqe totale prej 1491.4 km², që është më e vogël se zona e qytetit të Hjustonit në Teksas (1625.2 km²).

Me qeveritë dhe kulturën e tyre, këto shtete të vegjël janë disa nga vendet më të pasura dhe më intriguese në botë.

1. Qyteti i Vatikanit – 0.44 km²

2. Monako – 2 km²

3. Nauru – 21 km²

4. Tuvalu – 26 km²

5. San Marino – 61 km²

6. Lihtenshtajni – 160 km²

7. Ishujt Marshall – 181 km² –

8. Saint Kitts and Nevis – 261 km²

9. Maldivet – 300 km²

10. Malta – 316 km²

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.