Ballina / KURIOZITETE / Ja çfarë librash lexonte Osama Bin Laden
Bin Laden

Ja çfarë librash lexonte Osama Bin Laden

Një pjesëz e dokumentacionit të sekuestruar nga forcat speciale amerikane në operacionin e famshëm të majit të 2011-ës, që vrau Bin Ladenin, janë deklasifikuar.

Risia më e madhe e publikimit të tyre është ajo që tregon se çfarë librash lexonte terroristi më i kërkuar ndonjëherë nga Shtetet e Bashkuara. Pra, ç’po lexonte Bin Laden?

“America’s Quest for Global Dominance”, një libër klasik i Noam Chomsky-t mbi dominimin global të Shteteve të Bashkuara.

“Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower”, një libër i William Blum, që trajton nga kendvështrimi “i majtë” aventurat ushtarake të Shteteve të Bashkuara.

“The Best Enemy Money Can Buy”, një libër i Antony C.Sutton, që tregon historikun e mbështetjes financiare nga Shtetet e Bashkuara për Stalinin… dhe si surprizë, Bin Laden ishte duke lexuar edhe një manual të së drejtës ndërkombëtare.

@Fluidi

Provo po ashtu

magnum prototypes infoglobi

Po. Këto vetura janë të vërteta

Shumëkush do të ngelë gojëhapur kur të shoh se çfarë paisjesh transportuese apo “vetura” moderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.