Ja çfarë funksionon dhe nuk funksionon për të ndikuar pozitivisht në motivimin e punonjësve

Për të qenë një biznes i suksesshëm të gjithë e dimë qe duhet të ketë numër të madh të klientelës por për të realizuar këtë numër të madh të klientëlës ata duhet të jenë të kënaqur me shërbimin apo produktin që ata blejnë.

Shkruan: PhD. Canddiate Elmedina Bajgora

Për të qenë klientëla e kënaqur për produktet apo shërbimet e një biznesi, biznesi duhet të funksionojë si një ekip të cilët bashkpunojnë punëtorët njëri me tjëtrin gjithashtu edhe që secili te bëj punën e tij shumë mirë. Për të arritur që punëtorët të punojnë mirë ata duhen të motivimit.

ANNE BRUCE autorja e librit “How to Motivate Every Employee”, në të cilin shkruan 24 Taktika të provuara për të prodhuar shkëndijë në vendin e punës. Ajo tregon se çfarë funksionon dhe nuk funksionon për të ndikuar pozitivisht në motivimin e punonjësve:

Frika dhe manipulimi nuk funksionojnë shumë mirë: Kur punëtorët motivohen nga frika dhe manipulimi, ata nuk po përpiqen aq shumë sa të arrijnë diçka siç kërkojnë për të shmangur humbjen e punëve të tyre. Kjo qasje shpesh çon në pakënaqësi të menaxherëve nga punonjësit, gjë që më pas minon komunikimin dhe bashkëpunimin. Rezultatet e përpjekjes për të trembur punonjësit për të kryer gjithashtu në mënyrë tipike nuk do të zgjasin dhe përfundimisht pothuajse gjithmonë do të kundërshtojnë organizatën dhe menaxherët e saj.

Karrota në një shkop rrallë funksionon mirë: E njohur edhe si nxitje motivimi – kjo teknikë gjithashtu përfundimisht mund të minojë performancën. Sigurisht, njerëzit do të punojnë përkohësisht më shumë për të marrë shpërblimin, por çfarë do të ndodhë më pas? Do të duhet të vazhdoni të vini shpërblime të reja dhe më të mira – karrota më të ëmbla – sepse punonjësit tuaj do të presin që gjithnjë e më shumë të shkojnë përtej punës minimale të kërkuar.

Vendosni një qasje që promovon rritjen dhe qëllimin personal: Ajo që dëshironi të bëni është të ndihmoni punonjësit të vlerësojnë se ata kanë diçka për të kontribuar dhe ju dëshironi t’i ndihmoni ata ta bëjnë atë. Kur ju theksoni rritjen dhe zhvillimin personal si një mënyrë për të ndikuar në motivimin e punonjësve, jo vetëm që ju ndihmoni punonjësit të maksimizojnë kontributin e tyre, ju gjithashtu po përmirësoni produktivitetin e kompanisë. Shtë një fitore për të gjithë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.