Ballina / Galeria / Ja 25 vendet e paimagjinueshme në Tokë!
Salar De Uyuni, Bolivi
Foto: Camelot Photography

Ja 25 vendet e paimagjinueshme në Tokë!

Derisa njerëzimi vazhdon të eksplorojë hapësirën e panjohur të Gjithësisë dhe çdo ditë po zbulon planete të reja, në planetin tonë ka aq shumë vende të mrekullueshme e të panjohura, sa që vështirë të besohet se ato vërtetë ekzistojnë.

Që nga Liqeni Rozë e deri te Dera e Ferrit, ju sjellim 25 vendet më të mrekullueshme në Tokë, që fascionojnë secilin vizitor të tyre – pse jo dhe t’ju nxisim që të vizitoni ndonjërin prej tyre.

Disa prej këtyre vendeve i kemi prezantuar në shkrimet e mëhershme në portalin tonë, ndërsa këtu i sjellim të gjitha në një vend.

25. Formaconi i shkëmbinjëve Zhangye Danxia, Kinë

shkembinjte Kinë
Foto: Melinda Chan

24. Kapadokia (Cappadocia), Turqi

cappadocia ne turqi
Foto: pamcongres

23. E tërë Islanda

islanda
Foto: Wim Denijs

22. Parku bregdetar Hitachi, Hitachinaka, Japoni

 

Hitachi Park ne japoni
Foto: Takau

21. Shkëmbinjtë e Moherit, Irlandë

Shkëmbinjtë e Moherit, Irlandë
Foto: Jim Richardson

20. Terracat e orizit Mu Cang Chai, Vietnam

Terracat e orizit Mu Cang Chai, Vietnam
Foto: Sarawut Intarob

19. Kanioni i Madh, SHBA

Kanioni i Madh, SHBA
Foto: Rough Guides

18. Pamukkale, Turqi

Pamukkale, Turqi
Foto: Ahmet Sahin

17. Pylli Halle, Belgjikë

Pylli Halle, Belgjikë
Foto: Kilian Schoenberger

16. Slope Point, Zelandë e Re

Slope Point, Zelandë e Re
Foto: Daan D

15. Lugina Monument, SHBA

Lugina Monument, SHBA
Foto: BHMPics

14. Miniera Naica, Meksikë

Miniera Naica, Meksikë
Foto: Naica Project

13. Kanioni i Antilopës, SHBA

Kanioni i Antilopës, SHBA
Foto: Ben Willmore

12. Mali Roraima, Venezuelë/Brazil/Guyana

Mali Roraima, Venezuelë Brazil Guyana
Foto: Imgur

11. Lumi Li, Kinë

Lumi Li, Kinë
Foto: Yan Zhang

10. Pylli i zi, Gjermani

Pylli i zi, Gjermani
Foto: Andy Linden

9. Plazhi i shndërritshëm, Maldive

Plazhi i shndërritshëm, Maldive
Foto: Will Ho

8. Lugina Yosemite, SHBA

Lugina Yosemite, SHBA
Foto: Mike

7. Liqeni Hilier, Australi

Liqeni Hilier, Australi
Foto: Reddit (liqen i ngjajshëm është dhe liqeni Retba, në Senegal)

6. Malet Tianzi, Kinë

Malet Tianzi, Kinë
Foto: Autori i panjohur

5. Pylli prej guri, Madagascar

Pylli prej guri, Madagascar
Foto: Stephen Alvarez

4. Salar De Uyuni, Bolivi

Salar De Uyuni, Bolivi
Foto: Camelot Photography

3. Meteora, Greqi

Meteora, Greqi
Foto: Vaggelis Vlahos

2. Lençóis Maranhenses, Brazil

Lençóis Maranhenses, Brazil
Foto: Brasil VIP

1. Dera e ferrit, Turkmenistan

Dera e ferrit, Turkmenistan
Foto: Tormod Sandtorv

Provo po ashtu

qyteti ne shitje 0

Lexoni për qytetin që është në shitje

Pse të blesh një shtëpi kur mund të blesh një qytet të tërë? Një qytet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.