Islanda legalizon blasfeminë

Parlamenti i Islandës ka shfuqizuar ligjin për blasfeminë, pavarësisht kundërshtimit të disa kishave.

Masa është shtyrë përpara nga Partia Pirate, e cila bën fushatë për lirinë e internetit.

Ligji i ri, që e bën blasfeminë legale, thuhet se “është i domosdoshëm në një shoqëri të lirë, ku publiku mund të shprehet pa frikën e ndëshkimit”.

Ligji kundër blasfemisë ka qenë në fuqi qysh në vitin 1940 dhe secili që do të gjendej fajtor, do të dënohej me gjobë ose tre muaj burgim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!