president, usa, shtepia bardhe, bara obama, george w bush, bill clinton, donald trump

Ish-presidentët marrin edhe buxhet për pushime

Titulli president në Shtetet e Bashkuara vjen me përfitime që mund të quhen edhe luksoze. Përfitimet që ata kanë janë tepër të mëdha duke përfshirë pagën, akomodimin dhe shumë shërbime që posti ju mundëson

Ligji amerikan kërkon që presidentit të Shteteve të Bashkuara t’i paguhet pagë gjatë kohës që është në detyrë. Një president fiton një pagë prej 400,000 dollarësh dhe është ende në listën e pagave të qeverisë pas largimit nga detyra. Presidentit i është dhënë gjithashtu një llogari vjetore e shpenzimeve 50,000 $, 100,000 dollarë llogari udhëtimi të pakontestueshme dhe 19,000 dollarë për argëtim, shkruan scan.

Shtëpia e Bardhë ka strehuar presidentët amerikanë që nga viti 1792. Kjo shtëpi ka gjashtë kate dhe 132 dhoma, duke përfshirë palestër, fushë tenisi dhe pishinë.

Presidentëve dhe familjeve të tyre u jepen 100,000 dollarë për të dizajnuar Shtëpinë e Bardhë për t’u ndier si në shtëpinë e tyre.

Shtëpia e Bardhë është gjithashtu shtëpia e afro 100 banorëve të përhershëm, përfshirë shërbëtorë, kuzhinierë, një hidraulik, një luleshitës dhe një menaxhues.

Presidenti ka në dispozicion një avion Boeing 747-200B. Avioni ka 4,000 metra katror hapësirë, një sallë operative mjekësore, zonë private për presidentin dhe sallë për të ushqyer 100 njerëz në të njëjtën kohë.

Presidenti gjithashtu ka qasje në helikopterin më të vogël, Marine One, i cili ndjek presidentin kudo që të shkojë. Mund të operojë misione shpëtimi dhe lundrimi në më shumë se 150 milje në orë edhe nëse një motor dështon. Është gjithashtu i armatosur me sistemet e raketave dhe forca të blinduara balistike.

Presidenti mbrohet plotësisht në çdo kohë, madje edhe në pension. Shërbimi sekret është gjithmonë pranë presidentit, por mbrojtja nuk mbaron pasi një president të largohet nga Shtëpia e Bardhë, shkruan businessinsider.

Presidenti udhëton në një flotë makinash të blinduara, të quajtura ‘The Beasts’. Janë një flotë makinash të dizajnuara dhe të vëzhguara vazhdimisht nga Shërbimi Sekret. Përveç luksit ato janë edhe makina të blinduara.

Ish-presidentët marrin gjithashtu një buxhet për pushime. Presidentët kanë akses në sigurimet shëndetësore premierë gjithashtu marrin pensione mjaft të mëdha deri në gjysmën e pagës.

Shtëpia e Bardhë gjithashtu mbulon koston për kalimin nga një administratë në tjetrën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.