Ballina / KURIOZITETE / Irlandë: Varri misterioz më i vjetër se piramidat
Irlandë varri me i vjeter se piramidat

Irlandë: Varri misterioz më i vjetër se piramidat

Më i vjetër se Stounhenxh e se piramidat e Gizës, varri Njugrejnxh në Irlandë mban po aq mistere sa këto struktura të famshme.

Kompleksi i Njugrejnxhit është ndërtuar rreth 3200 vite para erës sonë. Megjithatë, njerëzit modernë e zbuluan vetëm në vitin 1699, kur një pronar toke donte të bënte gërmime për të nxjerrë gurë.

varri-1_irlande

Bëhet fjalë për një strukturë rrethore, me një tunel prej guri brenda, dhe me dhoma anash. Arkeologët e kanë quajtur si “varr kalimi”.

Shumica e mbetjeve njerëzore janë trupa të djegur, dhe pranë tyre kanë gjetur sfera prej guri, në formë dekorimi, si dhe rruaza.

varri-2_irlande

Struktura është ngritur me 200 mijë tonë gurë.

Provo po ashtu

Harxhoi 5 orë për të kthyer akrepat 60 minuta prapa!

Me telefonat inteligjentë apo me orët e teknologjisë së fundit, tashmë nuk është më e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.