Ballina / BOTA / IRA e Re merr përgjegjësinë për vrasjen e gazetares
Lyra McKee në Irlandën e Veriut

IRA e Re merr përgjegjësinë për vrasjen e gazetares

Grupi i ashtuquajtur IRA e Re e pranoi përgjegjësinë për vrasjen e gazetares Lyra McKee në Irlandën e Veriut.

Përmes një deklarate, grupi tha se kërkon “falje të sinqertë” për familjen dhe miqtë e saj.

McKee, 29 vjeçe, u qëllua në kokë të enjten e kaluar, derisa mbulonte disa trazira në qytetin Londonderi.

Grupi i disidentëve republikanë IRA e Re besohet të jetë formuar midis viteve 2011-2012.

Ai e kundërshton marrëveshjen e nënshkruar në të Premten e Madhe të vitit 1998, me të cilën grupi IRA, apo Ushtria Republikane Irlandeze, ka pranuar një zgjidhje politike, pas dhunës disavjeçare në Irlandën e Veriut.

IRA ka luftuar për fundin e sundimit britanik në Irlandën e Veriut dhe ribashkimin e Irlandës.

Marrëveshja e së Premtes së Madhe ka qenë rezultat i negociatave intensive që kanë përfshirë qeveritë e Mbretërisë së Bashkuar dhe të Irlandës së Veriut.

IRA e Re thuhet se lidhet me katër vrasje.

Provo po ashtu

sardenja, italia, franca

E vjedhin rërën dhe e shesin online

Tregtia e rërës, guralecëve dhe guaskave është e paligjshme dhe dënohet ne gjobë deri në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.